Nieuws/Lifestyle
1085765
Lifestyle

Dronken in operatiezaal

Filmrecensie| A coeur ouvert

Dat drank meer kapot maakt dan je lief is, geldt alleen voor gewone mensen. Hartchirurg Javier is een grootheid. Onder grote druk verricht hij wondertjes in de operatiezaal. Mag hij dan een borreltje drinken? Dat hij er te veel neemt, is niet meer dan roddel.

Maar Mila (Juliette Binoche), zijn collega en grote liefde, weet beter. Ze kijkt dus niet gek op als Javier (Édgar Ramírez) voorlopig op non-actief wordt gesteld. Hoe kan het ziekenhuis zonder mij?, vraagt hij woedend. Simpel: met Mila.

Hun liefde wordt er niet door aangetast. Ze komen ogen, handen en tijd te kort om van elkaar te genieten. Maar ondanks haar steun en zorg kan de briljante medicus, die zoveel mensen redde, zijn eigen leven niet repareren. Nieuwe kansen bij het ziekenhuis verkwanselt hij en ook thuis wordt hij steeds meer onhandelbaar. De spanningen worden verhoogd als Juliette in verwachting blijkt.

Dat Javier zich tegenover zwangere Juliette gaat gedragen als een groot, verwend kind, maakt hem in de ogen van de toeschouwer steeds minder sympathiek. Mokkend en dreinend dreigt hij hun bijzondere relatie te vergiftigen. Van regisseur Marion Lane krijgt hij in een wat geforceerde, wrangromantische finale alsnog de gelegenheid om zijn liefde te bewijzen.