Nieuws/Lifestyle
1085766
Lifestyle

Vermakelijke potpourri

Filmrecensie| Cherchez Hortense

Arme Damien Hauer (Jean-Pierre Bacri). Zijn vrouw Iva (Kristin Scott Thomas) gaat vreemd, zoonlief Noé wil niet deugen en zijn drukbezette vader Sébastien (Claude Rich) heeft geen tijd voor hem.

En juist zijn pa heeft Damien zo hard nodig. Een kennis van zijn zwager dreigt als illegaal te worden uitgezet. En laat opperrechter Sébastien nou net de juiste contacten bij de Franse justitie hebben.

Met Cherchez Hortense schotelt regisseur Pascal Bonitzer een rommelige, maar uiterst vermakelijke potpourri voor. Een tragikomische vertelling over getroebleerde mensen die geen keuzes durven maken; niet in de liefde, niet in vriendschappen, niet in werk. Alle existentiële verhaallijntjes leiden niet echt naar een bevredigend, afgerond einde, maar de frivole regie van Bonitzer en het sterke spel van de cast zorgen ervoor dat Cherchez Hortense toch aangenaam wegkijkt. Vooral Bacri is een traktatie als Damien, een fatsoenlijke docent die de schijnbare controle over zijn leven voor één keer overboord zet en pardoes in bed belandt met de ober van zijn vaders favoriete sushirestaurant.