Nieuws/Lifestyle
1086085
Lifestyle

Ford EcoSport in 'thuisland' groot succes

De Ford EcoSport is erg gewild in India. In de eerste 17 dagen na de marktintroductie schreven de lokale Ford-dealers al 30.000 orders. Dat aantal staat bijna gelijk aan de totaalverkoop van het merk op de Nederlandse markt...

De EcoSport wordt in India gebouwd. Ford kijkt nu hoe het met de productieplaatsen moet omgaan om leveringsproblemen en wachttijden in het land te beperken. Een dergelijke belangstelling had de fabrikant voor het model niet verwacht.

Marktintroductie

In India komt ook de versie voor de Europese markt van de band komen te rollen. Eind dit jaar start deze productie van die uitvoering. Volgens de woordvoerder van Ford Nederland is er op dit moment nog geen gevaar voor de marktintroductie in ons land. De introductie heeft begin volgend jaar plaats.

Mokka, Captur, 2008

Met de EcoSport mengt Ford zich in de felle strijd van de Compact SUV's, waarin momenteel bijvoorbeeld Renault met de Captur, Nissan met de Juke, Peugeot met de 2008 en Opel met de Mokka actief zijn. In tegenstelling tot genoemde modellen, de Opel Mokka uitgezonderd, kiest Ford er juist voor om de EcoSport als stoere semi-off roader te positioneren. Vandaar dat de wagen over een hoekige carrosserie beschikt en voorzien is van een reservewiel achterop. Wanneer hij begin volgend jaar in de Nederlandse verkoop gaat, is de auto leverbaar met onder andere een 1.0 EcoBoost-benzinemotor. Voorwielaandrijving is standaard, vierwielaandrijving behoort tot de mogelijkheden.