Nieuws/Lifestyle
1087432
Lifestyle

'Beperking op kentekencombinaties mag verdwijnen'

Als het aan lezers van De Telegraaf en Autovisie ligt mag de beperking op bepaalde kentekencombinaties verdwijnen, zo blijkt uit een poll op deze website.

In overleg met de minister van Infrastructuur en Milieu worden bepaalde kentekencombinaties nu uitgesloten. Denk hierbij aan de combinaties GVD, KKK, NSB, PKK, PSV en TBS. Ook afkortingen van een politieke partij worden niet gebruikt. De reden van het uitsluiten van deze kentekenreeksen is omdat ze aanstootgevend kunnen zijn. Van lezers mag die beperking verdwijnen. Op de stelling 'Alle kentekencombinaties moeten mogelijk zijn' reageerden meer dan 570 mensen, waarvan 64 procent het eens en 36 procent het oneens is.

KGB

Een kentekenplaat weigeren is volgens de RDW niet mogelijk. Toch zijn er mensen die een bepaalde kentekenplaat niet willen heben. Een voorbeeld geeft een lezer: "Ik werk bij een autobedrijf waar we in 2009 een serie auto's hadden met het kenteken KGB. Een van de kopers van die auto's kwamen uit voormalig Rusland en weigerde de auto met dat kenteken. Wel een bijzonder toeval vonden wij."

Uit de reacties blijkt dat de kentekencombinatie niet heel belangrijk gevonden wordt. "Rij al jaren rond met 27-VVD-6. Ben eerlijk gezegd niet zo'n Rutte-fan maar heb er geen moeite mee", zegt een deelnemer. Lezers bedenken vaak ook eigen betekenissen achter hun kentekencombinaties. "Zelf heb ik een BMW Isetta uit 1960 met het kenteken AP-41-49 . Dit vind ik grappig omdat ik Ad heet en Patatboer ben", zegt deze lezer.