Lifestyle/Culinair
1088804930
Culinair

Recept van de dag: morbiflette van Karin

Dacht ik mevrouw Karin Kookt een plezier te doen door haar boek De Makkelijke Franse Keuken te noemen (haha, en er een recept uit halen, scheelt mij weer veel werk), schrijft ze me dat ik terug naar Franse les moet omdat ik fiques ipv figues heb geschreven. Grrr. Oké, nog één poging dan: De Makkelijke Franse Keuken is een leuk boek, en hierbij een recept eruit. Morbiflette. Ja, Karin maakt het moeilijk. Het is eigenlijk tartiflette, met de reblochon als kaas. Het kan overigens ook met camembert, niet helemaal hetzelfde, maar ook heerlijk. Karin heeft hem gemaakt met morbier, die kaas met het aslaagje erin. Chaource kan ook.

Nodig voor 4 personen:

• 1 kilo vastkokende aardappels (geboend)

• 250 gr morbier, of camembert, of reblochon, of mijn favoriete Chaource.

• 200 gr gerookte spekblokjes

• 200 ml crème fraîche

• 2 grote uien, in ringen

• boter, peper en witte wijn

Bereiding:

Uien fruiten met spek en boter. Snij geboende aardappel in plakken, kook niet 10 minuten. Roer van het vuur crème fraîche en flink wat peper door de ui met spek, doe de helft van de kaas erbij. Aardappels afgieten, meng zo ook met de saus. En dan alles in een ingevette ovenschaal, de rest van de kaas erover en half uur in de oven op 180°C. Als optie geeft ze de uien met een scheut witte wijn af te blussen. Dat is geen optie, maar een plicht. Zo goed, Karin?