Nieuws/Lifestyle
1089702
Lifestyle

Autovisie headlines van vrijdag 5 juli 2013

Op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam begint het Openbaar Ministerie (OM) maandag 15 juli met trajectcontrole. Het systeem controleert 24 uur per dag of weggebruikers zich houden aan de snelheidslimiet van 100 kilometer per uur.

Volkswagen ziet geen potentieel in BMW i-aanpak

Het Volkswagen-concern heeft geen plannen om net als BMW een auto te ontwikkelen die van meet af aan is ontwikkeld als elektrische auto. Dat zegt Volkswagens ontwikkelingsbaas Ulrich Hackenberg in een interview.

Column Jaco Bijlsma: Zwarte magie

Zelf sleutelen, wie doet het nog? Ik nog zelden. Eigenlijk jammer, ontdekte ik afgelopen weekend toen ik met een nieuwe liefde op pad wilde. Want wat is een klassieker toch anders dan die moderne auto’s waarin ik normaal op pad ben.

Opel: geen andere modellen als Country Tourer

De Insignia Country Tourer blijft voorlopig de enige Opel die in deze uitvoering komt. "Er is geen enkele indicatie dat andere modellen er als Country Tourer komen", zegt een woordvoerder tegen Autovisie.

Tesla: "Veel vraag naar Model S in Hong Kong"

Tesla zegt dat het in de Chinese metropool Hong Kong honderden orders heeft ontvangen voor de Model S. Met de genoteerde orders kan het Californische merk het aantal elektrische voertuigen verdubbelen in de stad.

Nieuwe Volvo XC90 ziet mensen in het donker

Volvo introduceert een aantal nieuwe veiligheidssystemen op de nieuwe XC90. Een van de nieuwe voorzieningen is een systeem dat onder meer voetgangers herkent in het donker.

Halfmiljoenste Porsche Cayenne gebouwd in Leipzig

Porsche heeft het 500.000ste exemplaar van de Cayenne gebouwd in Leipzig. Daarvoor had de Duitse autobouwer zo'n 11 jaar nodig.

Eerste testnotities: Nissan Note

Nissan denkt met de nieuwe Note een absolute verkoopknaller in huis te hebben. Grootspraak of waarheid?

Chrysler roept 840.000 auto's terug

Chrysler is genoodzaakt in totaal 840.000 auto's terug te roepen naar de dealer. Hierbij gaat het om 490.000 auto's met een potentieel probleem voor de actieve hoofdsteun en om 282.000 auto's met een airbagprobleem.

Extra uitvoering Volkswagen Golf BlueMotion

Volkswagen heeft het leveringprogramma van de Golf BlueMotion anders ingedeeld. Het merk voegt de uitvoering Trendline Plus toe aan het programma.

LPG-installatie van Opel tijdelijk zonder meerprijs

Opel rekent voor LPG-installatie in de Bi-Fuel-uitvoeringen van de Corsa, Astra, Meriva, Zafira Tourer en Insignia tijdelijk geen meerprijs.

Lagere prijs Nissan Juke met vernieuwde dieselmotor

De 1.5 dCi-dieselmotor van de Nissan Juke heeft een update gehad waardoor de CO2-uitstoot flink is gedaald. Hierdoor is ook de prijs van het model gezakt.

Mitsubishi levert dit jaar 7.000 Outlander PHEV's

Mitsubishi heeft inmiddels 10.500 orders voor de Outlander PHEV bij elkaar weten te sprokkelen, maar het merk kan die auto's niet allemaal dit jaar leveren, waardoor 3.500 mensen niet in aanmerking komen voor 0 procent bijtelling.

'Mogelijk verschil in bijtelling elektrische auto's en plug-in hybrides'

In het Nationaal Energieakkoord staat dat de partijen een splitsing willen tussen de belasting op plug-in hybride auto's (8 procent) en vol-elektrische auto's (3 procent).

Einde productie BMW M3

Het waren zes mooie jaren. BMW heeft de productie van de BMW M3 coupé (de E92 M3 voor de kenner) stopgezet. Tijd voor de M4.

Paus ontvangt nieuwe mobiele uitkijktoren

Paus Franciscus heeft de sleutels van zijn nieuwe mobiele uitkijktoren in ontvangst genomen. Het gaat om een zwaar gemodificeerde Mercedes-Benz ML-Klasse.

Eerste testnotities: Mercedes-Benz S500

De nieuwste zal de beste zijn, zo werkt het eigenlijk in het segment van Executives, waar deze S-Klasse in valt. En laat deze auto nou net de allernieuwste zijn.