Nieuws/Lifestyle
1089896
Lifestyle

Halfmiljoenste Porsche Cayenne gebouwd in Leipzig

Porsche heeft het 500.000ste exemplaar van de Cayenne gebouwd in Leipzig. Daarvoor had de Duitse autobouwer zo'n 11 jaar nodig.

Ophalen

Het jubileumexemplaar is een witte Porsche Cayenne S Diesel met een 382 pk/850 Nm sterke V8-motor. De auto is eigendom van een klant uit Oostenrijk. De eigenaar heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de auto zelf op te halen bij de fabriek in Leipzig, iets wat jaarlijks zo'n 2.500 kopers doen.

Overstromingen

Tijdens de productiestart van de eerste Cayenne in 2002 lag de dagelijkse productie op 70 exemplaren per dag. Tegenwoordig bouwt Porsche zo'n 350 units per dag, vijf keer zoveel dus. Afgelopen jaar verkocht Porsche 83.000 exemplaren van de SUV die naar 125 verschillende landen werden vervoerd. De productie van het model werd in juni nog even stilgelegd door de overstromingen in Duitsland. Verschillende Cayenne-onderdelen komen uit de Slowaakse hoofdstad Bratislava en gaan per goederentreinen naar Leipzig. Maar vanwege de hoge waterstanden konden die niet naar Leipzig worden vervoerd.