Nieuws/Lifestyle
1094335
Lifestyle

Volgende Renault Twingo alleen als vijfdeurs

Renault wil met de volgende generatie Twingo meer manlijke kopers aanspreken. De toevoeging van twee deuren moet daarvoor zorgen, zo verwacht de fabrikant.

De eerste en tweede generatie Renault Twingo waren er alleen als driedeurs hatchback. De derde editie komt alleen als vijfdeurs. Echt verrassend is de ommezwaai niet. De belangrijkste concurrenten zijn namelijk ook als vijfdeurs leverbaar. En waar een 3- en 5-deurs naast elkaar worden aangeboden, daar wint laatstgenoemde de onderlinge strijd. Een van de redenen waarom de carrosserievariant met de meeste deuren populairder is, heeft te maken met de trend dat kopers uit een hoger segment een stapje terug doen.

Ruim interieur

De nieuwe Twingo arriveert in het vierde kwartaal van 2014 op de markt. Naast de overstap op vijf in plaats van drie portieren wisselt de hatchback ook van aandrijfconcept. De nieuweling krijgt achterwielaandrijving met de motor achterin. Aan het model, dat ook als elektroversie komt, wordt momenteel gewerkt, waarvoor Renault de samenwerking met Smart is aangegaan. Renault-designbaas Laurens van den Acker geeft aan dat het nieuwe motorconcept voor veel meer interieurruimte zorgt. "Met de achterin geplaatste motor kan het dashboard verder voorwaarts waardoor je binnen comapcte buitenafmetingen een grote cabine krijgt."