Nieuws/Lifestyle
1098382146
Lifestyle

Ze bestaan (en met dit recept kun jij ze ook maken): gevulde sushi-eieren!

We houden van eieren, we houden van sushi. Waarom zetten we deze Pasen dan geen gevulde sushi-eieren op tafel? Met dit recept is het zo gepiept!

Ingrediënten

Voor 8 sushi-eieren:

  • 4 eieren
  • 1 grote eetlepel mayonaise
  • Zeezout
  • Theelepel olijfolie
  • Evt. wat gekookt water

Voor de ‘sushi’-vulling:

  • 1 à 2 theelepels wasabi (naar smaak)
  • Een paar reepjes nori (knip ze van een groot vel)
  • 2 eetlepels zalmeitjes

Zo maak je het:

Breng water aan de kook in een grote pan en voeg de eieren toe. Kook ze in 8 tot 9 minuten hard en leg ze daarna in koud water om ze te laten schrikken.

Pel de eieren voorzichtig (!) en halveer ze over de lengte. Schep met een klein theelepeltje het eigeel uit de eieren en doe dat in een kom. Voeg de mayonaise en wat zout toe en prak het door elkaar met een vork.

Maak het mengsel nu helemaal glad met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg de olie toe en eventueel wat gekookt water om de juiste consistentie te krijgen. Het moet een dik, glad mengsel zijn dat straks makkelijk met een spuitzak is op te spuiten.

Snijd de avocado in kleine blokjes, doe die bij het eimengsel en mix tot een glad, groen geheel. Voeg wat van de wasabi toe en meng weer goed door. Proef even en voeg zo nodig meer wasabi toe.

Spuit het mengsel met een spuitzak in de eitjes. Garneer met wat reepjes nori en de zalmeitjes.