Recept van de dag: alle lof voor witlof
Lof krijgt niet de lof die ’t verdient. Van kinderen al helemaal niet. En trap er niet in, ze houden best van lof, jij ook, want lof smaakt lang zo bitter niet meer als vroeger en al helemaal niet bitter als je het zo maakt.
Doe een flinke klont boter in een grote braadpan met dikke bodem. Snij de lof stronkjes, reken anderhalf per persoon, in de lengte door en leg ze met de open kant naar beneden in de boter. Druppel er citroensap of en knip er bijvoorbeeld salie of tijm over. Leg er een deksel op, op een kiertje en laat ze lof zo karamelliseren. (Kwartiertje ongeveer) Je zal verbaasd staan, de randjes smaken nu opeens zoet. Natuurlijk serveren met een goeie worst ernaast en wat grof gestampte aardappels
Nodig:
1 kilo Witlof of Roodlof
citroensap
takje salie of tijm
Vrij nieuwsbrief
Wekelijks alles over lifestyle, reizen, culinair en wonen.
Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.
Lees hier ons privacybeleid.



