Nieuws/Lifestyle
1101326
Lifestyle

'Lexus heeft geen haast in China'

Lexus neemt de tijd voordat het merk auto's lokaal gaat bouwen op Chinese grond. Dat heeft Mark Templin, executive vice president van Lexus International gezegd in gesprek met The Wall Street Journal.

"Het is geen geheim dat de volumes niet snel toenemen als je in China geen auto's bouwt", aldus Mark Templin. Daarbij geeft hij toe dat ook Lexus de intentie heeft auto's te bouwen in een land waar ze ook worden verkocht. Maar het zal nog wel even duren tot Lexus auto's bouwt in China.

"We hebben momenteel geen gesprekken lopen over wanneer we naar China gaan. We hebben nog een hoop werk te doen voor we dat punt hebben bereikt.

Groot netwerk

Lexus verkocht vorig jaar 64.000 auto's in China. Dat is aanzienlijk minder dan de concurrentie. BMW wist bijvoorbeeld 326.000 units te slijten aan Chinese kopers. Nu Lexus even wacht met het bouwen van auto's in China, kan het zijn dat de Japanners 'achterstand' oplopen ten opzichte van de concurrentie.

"We moeten naar een punt toewerken waarop we kunnen veroorloven om daar een auto te bouwen. Omdat we nog een relatief nieuwe speler zijn, zijn we nog steeds bezig met het opzetten van een groot netwerk in China. We moeten eerst onze distributiekanelen installeren", zegt Templin. In 2012 had Lexus 99 dealers in China. Mercedes-Benz had er bijvoorbeeld 262. Echt veel zorgen maakt Templin zich niet.