Nieuws/Lifestyle
1101449
Lifestyle

Aston Martin V12 Vantage S Roadster nog niet op de agenda

Aston Martin noemt de V12 Vantage Roadster een succes, maar nu de fabrikant de 101 exemplaren heeft verkocht én ondertussen een vernieuwde versie van de ongelimiteerde Coupé heeft geïntroduceerd, is de vraag of er spoedig een V12 Vantage S Roadster volgt.

Het antwoord luidt, nee. "Vooralsnog hebben wij geen plannen om een Aston Martin V12 Vantage S Roadster op de markt te brengen", aldus een medewerker van de fabrikant. "We lanceren de V12 Vantage S als Coupé."

Gelimiteerd

Aston Martin bouwde slechts 101 exemplaren van de V12 Vantage Roadster, waarbij vooraf het volume werd bepaald. Van de coupé zijn rond de 1.000 stuks geproduceerd, zo ver bekend. Dat model met V12-blok in de motorruimte was oorspronkelijk ook bedoeld als gelimiteerde versie. De levenscyclus zou drie jaar bedragen, waarbij de jaarproductie 300 stuks zou bedragen. Al snel na de marktintroductie in 2009 liet de autobouwer weten de V12 Vantage aan het reguliere programma toe te voegen.

Vernieuwd

De nieuwe V12 Vantage S Coupé komt binnenkort op de markt. De S staat voor een aangescherpte besturing, de introductie van een gerobotiseerde handbak met zeven verzetten en een opgevoerde V12-motor met 573 pk.