Lifestyle/Culinair
1108388182
Culinair

Dagrecept: Latijns-Amerikaanse ’tres leches’

Een van mijn favoriete cakes is de Latijns-Amerikaanse tres leches, gedrenkt in drie soorten melk en room. Je hebt hem zowel in sompige als luchtige vorm.

Ik vind ze beide lekker, al gaan we vandaag voor de luchtige variant, uit het boek Cocina Latina (Bertram + De Leeuw).Verwarm de oven voor op 175 graden. Zeef de bloem en voeg het bakpoeder toe. Klop de boter en de suiker een paar minuten in een aparte kom.

Voeg de eieren en het vanille-extract toe en blijf kloppen. Voeg geleidelijk het bloem-bakpoedermengsel toe en blijf kloppen. Giet het mengsel in een grote, beboterde gratineerschaal. Bak de cake zo’n 30 minuten. Prik de cake in met een vork. Laat hem minstens 20-30 minuten afkoelen. Meng voor de crème de drie melksoorten door elkaar en giet het mengsel geleidelijk over de cake, die moet alle vloeistof absorberen.

Klop de slagroom met een mixer. Voeg de suiker en het vanille-extract toe wanneer de room dikker begint te worden en blijf kloppen. Bestrijk de taart met de room. Garneer de tres leches-cake met verse aardbeien en frambozen of bestrooi met wat kaneel.

Nodig voor 4 personen:

- 195 g bloem

- 1 tl bakpoeder

- 8 el ongezouten boter

(plus extra om in te vetten)

- 200 g suiker, 5 eieren

- 1 el vanille extract

- blikje (400 g) gezoete

gecondenseerde melk

- 385 ml ongezoete

koffiemelk

- 350 ml melk

- 350 ml slagroom

- 2 el suiker

- 1 el vanille-extract

- aardbeien/frambozen