Nieuws/Lifestyle
1109783
Lifestyle

Maserati sluit Ghibli V8 voorlopig uit

Maserati heeft geen plannen om de Ghibli ook met V8-motor te leveren. Dat zegt Maserati-topman Harald Wester in gesprek met Autovisie. Hij geeft aan dat er nauwelijks vraag naar een dergelijke aandrijflijn zal zijn, maar dat is niet de enige reden.

Volgens Wester moet Maserati goed kijken waarin het haar tijd en geld investeert. "We hebben tot op heden altijd een eenvoudig programma gehad. Het aanbod bestond de laatste jaren uit drie modellijnen die met één motor leverbaar waren. We werken nu naar een modellengamma dat is opgebouwd uit minimaal vijf producten. En die modellen zijn weer met verschillende aandrijflijnen leverbaar. Naast de V8 bieden we nu een V6 aan, terwijl op korte termijn ook een dieselmotor volgt. Daar blijft het niet bij. Voor een merk als Maserati is dat een flinke stap voorwaarts."

Wester geeft ook aan dat een Quattroporte GTS V8 met vierwielaandrijving niet op stapel staat. "Het is technisch mogelijk en we sluiten het niet uit, maar het heeft op dit moment niet onze focus."

50.000

Maserati wil de komende drie jaar fors groeien. Bouwde het merk afgelopen jaar minder dan 7.000 auto's, in 2015 moeten dat er bijna 50.000 zijn. De Quattroporte moet zo'n 10.000 stuks opeisen, de GranTurismo en GranCabrio zullen 5.000 kopers per jaar moeten vinden. De resterende 25.000 eenheden komen voor rekening van de nieuwe kleinere sedan Ghibli en SUV Levante. Voor de Ghibli zijn de orderboeken inmiddels geopend, al zijn de prijzen nog niet bekend. De dealers hebben desondanks al 550 stuks in de eerste verkoopweek weten te verkopen.

"We zijn erg blij met de goede ontvangst van de Ghibli. Het is een belangrijk model voor Maserati, in een klasse waar we tot op heden nog niet actief waren. Dat de Ghibli zo wordt ontvangen, zonder dat iemand ermee heeft kunnen rijden, geeft ons vertrouwen om onze doelstellingen te halen." De Ghibli is inmiddels in productie. Bij de verkoopstart is de 4,96 meter lange sedan er met een V6-motor, die als diesel goed is voor 275 pk en als benzine 410 pk levert.