Nieuws/Lifestyle
1109834
Lifestyle

Feestelijke Bentleys voor Amerika

Door Audi’s hegemonie op Le Mans zou je bijna vergeten dat het VAG-concern nog een meervoudig winnaar in huis heeft: Bentley. En dat moet gevierd worden, vindt het Britse luxemerk, met speciale edities van de Continental GT en Mulsanne.

Zes speciale edities, om precies te zijn, alleen voor de Amerikaanse markt. Eén voor iedere Le Mans-overwinning en genoemd naar de zegevierende coureurs: John Duff, Dudley Benjafield, Woolf Barnato, Tim Birkin, Glen Kidston en Guy Smith.

Gebruikelijke extra's

En wat maakt die speciale edities dan zo speciaal? Nou, de gebruikelijke extra’s eigenlijk: een genummerde plaque, special gestikte stoel- en deurbekleding, verlichte dorpels, pedalen van lichtmetaal, afwijkende wielen en kleuren en een logootje hier en daar. Bovendien krijgt de Mulsanne Le Mans Limited Edition een sportonderstel en aangepaste uitlaten mee.

288 stuks

De Continental GT Le Mans Limited Edition wordt leverbaar met V8- of W12-krachtbron, zowel in de vorm van een coupé als convertible. De Continental GT Speed in Le Mans-uitvoering is alleen te bestellen als coupé.

Van iedere Le Mans Limited Edition zullen 48 exemplaren worden gebouwd, dus in totaal verlaten straks 288 speciale modellen de fabriek.