Nieuws/Lifestyle
1112096
Lifestyle

Een overzicht van al het autonieuws van vandaag

#AutovisieHeadlines: woensdag 1 mei 2013

Dit is de allereerste officiële foto van de nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse. Het design van de S-Klasse is al sinds 18 maart geen geheim meer. Op die dag verschenen er namelijk foto's genomen tijdens een officiële foto- en videoshoot in Duitsland op internet.

Meer vermogen voor volgende Nissan GT-R

Nissan komt bijna jaarlijks met een update voor de GT-R, maar achter de schermen wordt ook al gewerkt aan de volgende generatie. Dat model krijgt volgens de geruchten liefst 600 pk.

Prijzen Dacia Dokker bekend

Bij Renault krijg je voor 15.990 euro de nieuwe Captur mee naar huis. Voor hetzelfde geld krijg je bij Dacia de sleutels van de Dokker. De Dokker is vanaf mei te bestellen en staat vanaf medio mei bij de Dacia-dealers.

Productie Lotus Exige S Roadster start deze zomer

Lotus start in de zomer van dit jaar met de productie van de Exige S Roadster. Die auto debuteerde al tijdens de 2012-editie van de Autosalon van Genève.

Volgende fabrikant elektro-auto’s valt om

Na Fisker valt de volgende fabrikant van elektrische auto's om. Ditmaal is het Coda die zijn schulden niet meer kan voldoen. De autobouwer wist slechts 100 auto's te verkopen.

"Auto's met brandstofcel worden goedkoper"

Auto's met een brandstofcel worden de komende jaren flink goedkoper. In het begin van de ontwikkeling van die auto's bedroeg de prijs nog 1 miljoen dollar per stuk. Maar volgens Chris Hostetter, vice president strategische planning van Toyota USA, zakt die prijs in 2015 naar zo'n 50.000 dollar.

Apple aast op autointegratie iPhone

Eén van de belangrijke nieuwe functies van iOS 7, de nieuwste versie van het besturingssysteem voor de iPhone, wordt diepere integratie met de interne computersystemen van auto's. Producent Apple zou hiervoor in gesprek zijn met verschillende autofabrikanten om dit van de grond te krijgen.

Onthulling eerste Datsun in juli

Datsun, het nieuwe budgetmerk van Nissan, keert na 32 jaar terug op de markt in India, Rusland, Indonesië en Zuid-Afrika. Op 15 juli wordt het eerste model gepresenteerd.

'Kleinere Volvo onder V40 op komst'

Nu de Volvo C30 van het podium is verdwenen is er ruimte voor een opvolger. De V40 nam die rol al deels over, maar naar verluidt komt er nog een kleiner model onder de V40 op de markt. Volvo Nederland kan de komst van het model nog niet bevestigen.

Grote besteller van Renault en Mercedes tezamen

Daimler en Renault onderzoeken of er samengewerkt kan worden op het gebied van een grote bestelauto.

Audi RS6 Avant heeft een prijskaartje

Audi heeft de prijs bepaald van de nieuwe RS6 Avant. Het model heeft een prijskaartje van 137.900 euro. De auto is vanaf 3 mei te bestellen, maar de levering start pas in juni.

Ex-Volvo S80 Willem-Alexander te koop

Interesse in de Volvo S80 waarin ooit Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima hebben gereden? Er staat er nu eentje te koop.

100.000 orders voor Opel Mokka

Opel heeft in Europa al 100.000 orders mogen ontvangen voor de Mokka. Dat orderaantal bereikt Opel zeven maanden nadat de Mokka bij de dealers verscheen.