Nieuws/Lifestyle
1112107
Lifestyle

Zombiefilm Brad Pitt kost 200 miljoen

De kosten van World War Z van regisseur Marc Forster met Brad Pitt in de hoofdrol, rijzen de pan uit. Het wordt de duurste zombiefilm aller tijden.

Dat melden Damon Lindelof en de producer Marc Evans in een interview met het tijdschrift Vanity Fair.

Het ging in het begin al wat moeizaam met de film van Marc Forster. Zo werd het budget flink overschreden en duurden de opnames al langer dan gepland.Daarnaast overviel een SWAT-team enige tijd geleden een warenhuis in Budapest, waar rekwisieten van de film opgeslagen waren. In dat warenhuis werden volledig functionele vuurwapens gevonden, met als gevolg dat zowel de vuurwapens als de rekwisieten in beslag werden genomen. Het budget van de film is nu opgelopen tot ongeveer 200 miljoen dollar.

Film

World War Z is gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Max Brooks. In het boek reist VN-medewerker Gerry Lane (gespeeld door Pitt in de film) in een race tegen de klok de wereld af. Zijn opdracht: een einde maken aan de zombie-pandemie die legers, regeringen en de hele mensheid bedreigt. Of hem dat lukt zullen we, mits deze film in de bioscopen zal slagen, niet meteen weten, aangezien Pitt eerder al aankondigde dat er waarschijnlijk een trilogie gemaakt zal worden. World War Z moet op 4 juli in de Nederlandse bioscopen draaien.