Nieuws/Lifestyle
1112156
Lifestyle

Meer vermogen voor volgende Nissan GT-R

Nissan komt bijna jaarlijks met een update voor de GT-R, maar achter de schermen wordt ook al gewerkt aan de volgende generatie. Dat model krijgt volgens de geruchten liefst 600 pk.

Nieuw design

De nieuwe GT-R laat nog enkele jaren op zich wachten. Naar verluidt tekent de ontwerpafdeling een nieuw design, waarbij niet direct radicaal afstand wordt genomen van het huidige ontwerp. Kenmerkende ontwerpdetails als de hoekige carrosserielijnen en de C-stijl bijvoorbeeld komen op het nieuwe model terug, zij het in een modernere variant.

Zeven verzetten

Op technisch vlak houdt Nissan vast aan een zescilinder motor, maar het vermogen neemt wederom toe. De eerste GT-R was goed voor 485 pk. Dat werd al snel 530 pk met uiteindelijk 550 pk voor het modeljaar 2013. Met de komst van de opvolger stapt Nissan ook over van een zestrapsautomaat op een transmissie met dubbele koppeling en zeven verzetten.

Nismo

Voordat de nieuwe generatie GT-R op de markt arriveert, komt Nissan allereerst nog met een Nismo-uitvoering. Die wordt gebaseerd op het 2013-model en krijgt meer dan 550 pk. Ook wordt het onderstel iets aangepast. De GT-R Nismo komt begin volgend jaar.