Lifestyle/Reizen
1116060150
Reizen

Languit liggen in economyclass: bij deze maatschappij kan het straks!

Je zou misschien denken dat languit een tukkie doen in het vliegtuig alleen is weggelegd voor de rijken die genoeg geld hebben om businessclass te vliegen, maar niets is minder waar. Er is namelijk een luchtvaartmaatschappij die ervoor zorgt dat ook passagiers van de economyclass comfortabel kunnen slapen.

Air New Zealand introduceert in de Boeing 787 Dreamliner zes nieuwe cabines met stapelbedden. Ideaal voor reizigers die tijdens een lange vlucht graag languit een dutje wil doen op een écht bed van twee meter lang en 58 centimeter breed.

De luchtvaartmaatschappij test momenteel het zogenaamde Skynest-concept, dat in 2024 in acht vliegtuigen te vinden zal zijn. De speciale cabines zijn alleen beschikbaar op de lange vluchten van minimaal zeventien uur.

Passagiers die behoefte hebben aan wat slaap, kunnen vooraf een stapelbed reserveren waar ze maximaal vier uur mogen vertoeven. Precies lang genoeg, stelt Air New Zealand. „Een slaapcyclus duurt ongeveer 90 minuten, dus een sessie van vier uur stelt reizigers in staat om lekker tot rust te komen, in slaap te vallen en weer rustig wakker te worden.”

De cabines zijn onder meer voorzien van kussens, beddengoed, een leeslampje en usb-poort. Tussen de bedden hangen gordijntjes voor de privacy.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop