Nieuws/Lifestyle
1119263
Lifestyle

Zo tekende Opel oorspronkelijk de nieuwe Cascada

Na het verdwijnen van de Astra TwinTop in 2010 was het even rustig bij Opel op het gebied van vierzits cabriolets. Maar sinds enige tijd is er weer zo'n auto leverbaar in het modellenprogramma: de Cascada. Zoals bij elke auto is het allemaal begonnen op de tekentafel. Op deze schetsen is te zien wat voor model de designers voor ogen hadden.

Plooingen

Op 'papier' leek de achterzijde van de Cascada iets te fantasievol, maar toch is vrijwel het hele voorgestelde design meegenomen in het productiemodel. De chroomstrip loopt over in de achterlichten en ook de subtiele 'knik' boven het forse Opel-logo heeft het 'gered'. Opvallend zijn de plooingen in de motorkap, die eveneens netjes zijn meegenomen in het productieproces. De Cascada is niet te hoekig van vorm, maar kenmerkt zichzelf vooral door afgeronde vormen. Afhankelijk van de gekozen kleur eerder elegant dan sportief, al geven grotere wielen het uiterlijk wel wat meer pit.

De levering van de Opel Cascada is begin deze maand begonnen. Hij is leverbaar met een 1.4 Turbo met 140 pk, een 170 pk sterke 1.6 Turbo en een 165 pk sterke 2.0 CDTI. Later volgt nog een 195 pk sterke 2,0 liter BiTurbo CDTI.