Nieuws/Lifestyle
1122274
Lifestyle

Een overzicht van al het autonieuws van vandaag

Autovisie Headlines: woensdag 27 maart 2013

Nieuws vanuit Audi: In het najaar kunnen we gaan genieten van de nieuwe A3 sedan. Omdat Audi zijn sportieve autorijders niet vergeet zal er dan ook per direct een S3 variant verschijnen. Bij de lancering is de lichtste motor de 1.4 TFSI-benzinemotor met 140 pk. Daarna is er de 1.8 TFSI met 180 pk. Dieselen is ook mogelijk met een 2.0 TDI met 150 pk. Het topmodel, de S3 krijgt een 2.0 TFSI met 300 pk onder de motorkap. 

Anders nieuws vanuit Duitsland. In een oplage van slechts 100 stuks brengt BMW de 6 Serie Cabrio als Frozen Brilliant White Edition op de markt, maar niet in Nederland. De versie is alleen te bestellen voor de 650i en 650i xDrive.

Het Koreaanse SsangYong houdt zich de laatste tijd vooral bezig met het uitbrengen van conceptmodellen. Ook de LIV-1 past in dat rijtje met prototypes thuis. De LIV-1 is een zevenzitter en geeft een voorbode van een model tussen de Rodius en de Rexton. 

Het gezicht en de kont van een Evoque en het zijaanzicht van de Range Rover; de nieuwe Rage Rover Sport nestelt zich netjes tussen zijn twee familieleden in. Nu nog sportiever, ook als zevenzits en mogelijk met een 4-cilinder.

Dodge kondigt voor de Charger SRT8 het speciale 392 Appearance Package aan. Slechts 392 exemplaren van dit model worden er gebouwd.

Honda presenteert in New York de vernieuwde Odyssey. Het specifiek voor de Amerikaanse automarkt bedoelde model is lichtjes opgefrist. Met een bijzonder nieuw systeem.

De Jeep Cherokee is feitelijk al geen verrassing meer. Toch ontbrak er nog iets, namelijk foto's van de achterzijde. Die zijn nu door de Amerikaanse autobouwer vrijgegeven.

Kort na de presentatie van de nieuwe Range Rover Sport heeft Land Rover de prijzen al bekendgemaakt van het nieuwe model. De prijs begint bij 83.500 euro.

De Highlander is de grootste Amerikaanse crossover van Toyota. In New York debuteert de nieuwe versie van dat model. Het model biedt ruimte voor liefst acht personen. 

Hoe hard gaat de Ford Mustang GT 500 Shelby? Volgens Ford harder dan 320 km/h. Is dat werkelijk waar? Werner Budding zocht een lege Duitse Autobahn op en ging aan de slag met de 662 pk sterke Ford.  

Kia heeft flink werk gemaakt van de gefacelifte Soul. Vrijwel ieder detail van de auto is onder handen genomen. Naar Nederland komt de auto niet. Kia Nederland wacht op de Soul-opvolger die in 2014 komt.

Volvo heeft op de autoshow in Genève niet direct al het nieuws vrijgegeven. Zo hield de Zweedse autobouwer de R-Designmodellen van de S60, V60 en XC60 nog even vast voor de onthulling op de New York Autoshow. De uitvoeringen zijn per direct te bestellen.

Elektrische auto's hebben vaak de eigenschap dat ze anders rijden dan een reguliere auto. Het voelt allemaal wat kunstmatig aan. Dat is vrijwel niet het geval bij deze Renault Zoe.

Met de presentatie van de Golf 7 op de autoshow van New York geeft Volkswagen het startsein voor de Amerikaanse carrière van dat model.

Engeland mag zich verheugen op de komst van de Vauxhall VXR8 Tourer. De stationwagon maakt gebruik van dezelfde aandrijflijn als de VXR8, alleen is hij met die grote laadruimte nog veel praktischer.

Jeep brengt de vernieuwde Cherokee ook als Trailhawk op de markt. Die versie moet vooral de échte avonturiers aanspreken met typerende styling. De nieuwe Cherokee wordt leverbaar met een 2.4 liter Tigershark viercilinder en de 3.2 liter V6 Pentastar. 

Elektrische modellen bij Mercedes-Benz vallen onder de noemer Electric Drive. Na de SLS AMG Coupé Electric Drive volgt nu de B-Klasse Electric Drive die vanaf begin 2014 leverbaar wordt in de VS en daarna ook op Europese bodem verschijnt.

Met de komst van de vernieuwde Camaro stoft Chevrolet een oude naam af: Z/28. De eerste Camaro Z/28 verscheen in 1967 op het toneel. Nu wordt de type-aanduiding opnieuw leven in geblazen.