Nieuws/Lifestyle
1122323
Lifestyle

Mercedes B-Klasse Electric Drive is klaar

Elektrische modellen bij Mercedes-Benz vallen onder de noemer Electric Drive. Na de SLS AMG Coupé Electric Drive volgt nu de B-Klasse Electric Drive die vanaf begin 2014 leverbaar wordt in de VS en daarna ook op Europese bodem verschijnt.

Batterijen in bodem

Het concept van een elektrische B-Klasse was al langer bekend, maar nu is de auto echt klaar voor massaproductie. Als basis neemt Mercedes-Benz de reguliere B-Klasse, alleen de aandrijflijn en bodem verschilt. De B-Klasse Electric Drive maakt gebruik van een 100 kW sterke elektromotor met 310 Nm. Zoals gewoonlijk bij een elektro-auto is dat koppel direct beschikbaar bij wegrijden. De elektromotor haalt zijn kracht uit een lithium-ion batterijpakket welke is ondergebracht in de bodem van de auto. Op die manier blijft de interieurruimte behouden.

200 kilometer

Het accelereren van 0 naar 100 km/h neemt in de elektrische B-Klasse minder dan tien tellen in beslag. De topsnelheid is begrensd op 160 km/h. Volgens Mercedes-Benz komt de B-Klasse 200 kilometer ver op één 'elektrische tank'. Het opladen van de accu's kan via een standaard stopcontact. In de VS neemt het via een 240V-oplaadpunt minder dan twee uur in beslag om ongeveer 100 kilometer te kunnen rijden. De auto wekt ook zelf wat energie op. Bijvoorbeeld tijdens het remmen waarbij de remenergie wordt omgezet in elektrische energie en direct naar de batterij wordt gevoerd.