Nieuws/Lifestyle
1122378
Lifestyle

Honda Odyssey nu ook met stofzuiger

Honda presenteert in New York de vernieuwde Odyssey. Het specifiek voor de Amerikaanse automarkt bedoelde model is lichtjes opgefrist. Interessant detail is dat de Honda het eerste productiemodel is met een zogeheten vacuümsysteem: een stofzuiger dus!

HondaVAC

De Honda Odyssey kan optioneel worden voorzien van het zogeheten HondaVAC-systeem. De koper dient dan wel te kiezen voor het Touring Elite-uitrustingsniveau. Het vacuümsysteem is in samenwerking met ShopVac ontwikkeld en maakt gebruik van een vervangbare filter en een elektromotor. Het systeem is niets meer dan een stofzuiger met een slang waarmee de auto schoongemaakt kan worden. Ook na het afzetten van de motor blijft HondaVAC nog gedurende acht minuten actief.

Aluminium

De vernieuwde Odyssey krijgt van Honda ander bumperwerk, gewijzigde lichtunits, andere zijspiegelbehuizingen, enkele aanpassingen in het interieur en nieuwe veiligheidsvoorzieningen. Denk in dat laatste geval aan een rijbaanhulp en een systeem dat auto's detecteert in de blinde hoek. De zijschermen en motorkap van het model zijn gemaakt van aluminium om het gewicht te drukken.

De verkoop van de vernieuwde Odyssey start deze zomer in de VS.