Nieuws/Lifestyle
1123355
Lifestyle

Autogekken op zijwegen: Wie wil die LaFerrari niet?

Grote opwinding tijdens de recent gehouden autotentoonstelling in Genève. De vele fans van het merk Ferrari waren in extase en de anderen waren op zijn minst geïnteresseerd. De hybride LaFerrari spaart je in ieder geval wegenbelasting uit. Dat scheelt alweer in de kosten. Er komen volgens de LaFerrari-website 499 exemplaren beschikbaar. Dat wordt dringen. Als verzamelaar ben je gelukkiger, omdat we weten dat zowel de handbouw ateliers als een grote producent als Mattel modellen van deze auto gaan maken.

Amalgam

Het Britse Amalgam Models was zelf in Genève aanwezig. Dit merk heeft een naam hoog te houden als het gaat om modelauto's van onvoorstelbare kwaliteit, en ook tegen een onvoorstelbare prijs. En ja, Amalgam maakt ook een model van LaFerrari, in schaal 1:8. Net als het origineel worden er van dit model 499 exemplaren gemaakt, de verkoopprijs wordt geschat op pakweg 6.000 euro. In mei van dit jaar moet-ie worden gelanceerd.

Moet het iets goedkoper? Dat kan. MR Models en BBR kondigen 1:18 modellen van LaFerrari aan en Mattel belooft de auto in januari 2014. De handbouw modellen zullen snel komen omdat de bouwwijze in resin snellere productie mogelijk maakt. Maar reken dan wel op een prijs rond de 200 euro. Dat is natuurlijk vergeleken met het origineel een schijntje. Maar je hebt in ieder geval een exemplaar, weliswaar achttien keer verkleind... Maar er komt een alternatief. Mattel kondigt in de 1:18 Elite serie LaFerrari aan. Daarnaast gaan ze deze bolide ook in schaal 1:43 maken. Dat is dus in diecast, waar veel verzamelaars nog steeds de voorkeur aan geven. Helaas, dat  gaat nog duren tot januari 2014. Voor de schaal 1:18 komt de adviesprijs op rond de 100 euro. Misschien nu alvast maar reserveren?

Ben van Roode - Meer nieuws over modelauto's op Modelautokrant.nl.