Nieuws/Lifestyle
1124112
Lifestyle

Liefde en bedrog

Filmrecensie| Valentino

Dino Valentino is een gevierde Maserati-verkoper. Met zijn mediterraanse accent, zijn mooie maatpakken en sieraden windt hij iedereen om zijn vinger.

 Niemand heeft door dat hij geen Italiaan, maar een Marokkaan is. Zijn geheim dreigt echter uit te komen, omdat hij zijn vriendin Monique (Elise Schaap) heeft beloofd met haar te trouwen. Nog een puntje van zorg: Monique is ook nog eens de dochter van zijn baas.

Cabaretier Najib Amhali draagt de film Valentino en dat doet hij verrassend overtuigend. Als Dino/Fahrid heeft hij vele nuances. En als hij zijn leven weer bijeen tracht te rapen wanneer hij er een puinhoop van heeft gemaakt, weet hij ook nog te ontroeren.

Deze romantische komedie kampt eigenlijk vooral met een gebrek aan komische scènes. De restaurantscène met Beppe Costa, die doet alsof hij de vader van Dino is, is geslaagd, maar van dat kaliber had Valentino er nog wel wat kunnen gebruiken.

Publiekstrekkers Johnny de Mol en Yolanthe Sneijder-Cabau hebben maar een heel klein rolletje. Grotere en goede bijrollen zijn er van onder anderen Kees Boot en Nasrdin Dchar. Jammer dat regisseur Remy van Heugten er niet wat meer vaart in heeft gekregen, maar al met al toch een aardige film.