Nieuws/Lifestyle
1124192
Lifestyle

Binnen zonder kloppen

Filmrecensie | Dark Skies

De familie Barrett leeft onder hoogspanning, sinds pa zijn baan kwijt is. Ondanks hun geldzorgen proberen Lacy (Keri Russell) en Daniel (Jack Brennan) de schijn op te houden dat er niets aan de hand is. Een reeks mysterieuze inbraken voert de druk op het paar en hun twee jonge zoons nog wat verder op.

Dark Skies is stevig geworteld in een herkenbare realiteit, wat bepaalde gebeurtenissen nog vreemder en angstaanjagender maakt. Die leeggegeten koelkast, dat kan nog een beest zijn geweest. Maar dat wankele kunstwerk van keukengerei, de verdwenen tijd op de beveiligingsbeelden en de verhalen over nachtelijke bezoekers van de kleine Sam (Kadan Rockett) wijzen toch in een andere richting.

 

Gevaar

 

Vooral Daniel wil daar lange tijd niet aan, hoewel de bewijzen zich blijven opstapelen. Uiteindelijk moet ook hij buitenaardse bemoeienis overwegen. Een geraadpleegde deskundige waarschuwt dat het alleen maar erger zal worden. Vooral hun kinderen lopen volgens hem gevaar. Alleen: hoe verdedig je jouw gezin tegen een dreiging die je niet kunt zien, die je niet begrijpt en waar niemand in gelooft?

Zolang regisseur Scott Stewart meer focust op de groeiende angst van de Barretts dan op de veroorzakers ervan, weet hij de spanning flink op te voeren. Jammer dat hij die benadering na verloop van tijd loslaat. Vanaf dat moment begint hij steeds vaker te struikelen over de losse eindjes van zijn verhaal.