Nieuws/Lifestyle
1124194
Lifestyle

Speciale Jeeps: spaar ze allemaal!

Jeep organiseert eind maart de 2103-editie van het jaarlijks terugkerende Moab Easter Jeep Safari. Voor deze gelegenheid zijn zes verschillende Jeep Concepts gemaakt.

Met deze studiemodellen presenteert de 4x4-specialist niet alleen zijn nieuwste types, maar worden ook de talloze accessoires aan de duizenden fans die op dit off-road festijn afkomen getoond. Een korte samenvatting van de modellen:

De Jeep Grand Cherokee Trailhawk II Concept is een extreme versie van de Grand Cherokee met 35 inch wielen en een V6 EcoDiesel.

Jeep Wrangler Mopar Recon Concept heeft een 6.4 liter HEMI V8, een bumper met ingebouwde bullbar en ook speciale velgen die de band op z´n plek houden, zelfs als er heel weinig spanning op staat.

De Wrangler Stitch Concept is gebaseerd op een concept uit dat eerder gepresenteerd werd in 2011. Grootste verschil met een normale Wrangler is dat hij maar twee stoelen heeft en hij zo licht mogelijk gemaakt is. Hij weegt nu ongeveer 1500 kg.

Sand Trooper II. Naast een naam alsof hij een film is met Jean Claude van Damme, heeft deze Jeep een speciale korte bumper voor offroaden, dezelfde velgen als de Recon Concept, die de banden op z´n plek houden bij lage spanning en een 5.7 liter HEMI V8 met 375 pk zorgt voor de aandrijving.

De Jeep Wrangler Slim. Deze Jeep is bedoeld voor iedere dag. Doordeweeks is hij gewoon op de weg te gebruiken, met zijn speciale banden en in het weekend moet hij ook zijn mannetje staan in het terrein dankzij een verhoging van twee inch.

De Wrangler Flat Top. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze Wrangler een verlaagd dak. Ook mist hij zijruiten en een achterruit. Hij staat op 37 inch wielen en heeft alle offroadmogelijkheden die Jeep maar beschikbaar heeft aan boord.