Nieuws/Lifestyle
1125180
Lifestyle

Brandgevaar Dodge Challenger V6

De eigenaren van een Challenger worden door Dodge verzocht geen meter meer met hun auto te rijden. Uit onderzoek is gebleken dat de wagen gevoelig is voor kortsluiting, waarna de auto in brand kan vliegen.

Dodge heeft van het gewraakte model al zo'n 2500 Challengers afgeleverd. Zeven exemplaren daarvan vatte vlam. Niemand raakte daarbij gewond. Dodge adviseert eigenaren ook om hun auto niet te parkeren in of nabij panden om het potentiele gevaar te beperken. Het gaat specifiek om de uitvoering met 3,6 liter Pentastar V6-motor. De productieperiode is 3 december 2012 tot en met 24 januari 2013.

Foutieve componenten

In een verklaring laat Dodge weten dat een enkele lading met foutieve elektrische componenten aan de fabriek in Ontario is geleverd. Die zijn vervolgens in de auto's gebouwd. Challenger-modellen met een V8-motor onder de kap hebben het probleem niet. En dat geldt overigens ook voor de Dodge Charger en Chrysler 300 die in dezelfde fabriek worden gebouwd. Bovenop de 2.500 stuks zijn er nog 1.900 Challengers met V6-motoren in de VS die nog niet verkocht zijn. Die exemplaren worden vastgehouden tot het moment dat de elektrische componenten zijn vervangen.

VIN

De Challenger wordt alleen via grijze import in Europa geleverd. Het is niet bekend of er ook 'getroffen' exemplaren in Nederland zijn geregistreerd. Eigenaren van een Challenger met VS-motor kunnen het Voertuig Identificatie Nummer (VIN-nummer) onder de motorkap controleren en deze opgeven bij Dodge om te kijken of hun auto ook over de foutieve elektrische componenten beschikt.