Nieuws/Lifestyle
1125311
Lifestyle

Pininfarina Sergio op basis van Ferrari 458 Spider

De Sergio van Pininfarina is op basis van de Ferrari 458 Spider gebouwd. De auto is gemaakt met het doel om het leven van Sergio Pininfarina die in juli 2012 overleed te vieren.

1.280 kilogram

De donor-Ferrari 458 Spider is compleet aangepast, en dan met name de carrosserie. Volgens Pininfarina is het eindresultaat een moderne, organische tweezitter met een middenmotor. De mechaniek van de tweezits barchetta komt eveneens overeen met de 458 Spider. Achter de twee kuipstoelen huist een 4.499 cc grote V8-motor met 570 pk. De achtpitter is gekoppeld aan een zeventraps transmissie met dubbele koppeling. De auto weegt ongeveer 1.280 kilogram en haalt een topsnelheid van 320 km/h. De sprint naar de 100 km/h neemt minder dan 3,4 seconden in beslag. Let wel, dat allemaal zonder voorruit. Een dragen van een helm is aan te raden. Een weekendje weg met de 4,55 meter lange, 1,94 meter brede en 1,14 meter hoge Sergio is overigens geen enkel probleem. Met 110 liter biedt de bagageruimte voldoende capaciteit voor twee weekendtassen. Al moet het dan wel lekker weer zijn, want een dak ontbreekt.

Trots

"Mijn vader zou trots zijn geweest op deze auto. Hij zou ook trots zijn geweest dat we als basis een Ferrari hebben gebruikt. Met dat merk hebben een mooie historie opgebouwd", aldus Paolo Pininfarina, topman van Pininfarina Group en zoon van Sergio. Volgens het bedrijf kan er zonder problemen een kleine oplage van de Sergio gebouwd worden.