Nieuws/Lifestyle
1125872
Lifestyle

Duesenberg en GT40 winnaars op Amelia Island

Op het prestigieuze Concours d’Elegance op Amelia Island waren het dit jaar de sterke Amerikanen die de belangrijkste prijzen mee naar huis mochten nemen. Een Duesenberg SJN uit 1936 werd Best of Show en een Ford GT40 uit 1968 won de Concours de Sport award.

De prachtige groene Duesenberg heeft een krachtige achtcilinder die dankzij een supercharger 320 pk levert. Hiermee kan de grote auto in 17 seconden vanuit stilstand naar honderd kilometer per uur trekken. Dat lijkt tegenwoordig niet zo snel, maar in de jaren 30 was dit één van de snelste cabriolets op de markt.

Le Mans

De Ford GT40 draagt chassisnummer 1075 en dat maakt hem net iets meer bijzonder dan zijn collega’s. Deze Ford is een sportheld en won zowel in 1968 als in 1969 de 24 uur van Le Mans. Zijn snelheid dankte de GT40 onder andere aan zijn lichtgewicht chassis.

Verjaardagen

Het concours had afgelopen weekend veel om bij stil te staan; Porsche 911, Corvette Stingray, Ford GT40 en het merk Lamborghini bestaan allemaal vijftig jaar. Daardoor stonden er veel bijzondere modellen op de strak gemaaide gazons, waaronder de enige originele Lamborghini Miura Roadster en de Chevrolet Corvette Sting Ray Concept uit 1959.

Zagato

In totaal bezochten ongeveer 25.000 mensen het concours in Florida. Volgend jaar zal het evenement van 7 tot en met 9 maart worden gehouden. Er is al bevestigt dat de vijftigste verjaardag van ontwerpstudio Zagato dan één van de hoofdonderwerpen zal zijn.