Nieuws/Lifestyle
1125876
Lifestyle

Europese typegoedkeuring voor Donkervoort D8 GTO

Donkervoort heeft Europese typegoedkeuring ontvangen voor de fonkelnieuwe D8 GTO. Daarmee mag de auto niet alleen in de Europese lidstaten de weg op, maar ook in Zwitserland, Rusland en de Golfstaten.

Belangrijke exportmarkten

Het gaat om de kleine serie-typegoedkeuring  European Community Small Series Type Approval (ECSSTA). “Die typegoedkeuring geeft ons de mogelijkheid en vrijheid om verder te kunnen bouwen aan de voor ons zeer belangrijke exportmarkten. Bijna 70% van de verkochte Donkervoorts wordt namelijk geëxporteerd”, aldus Joop Donkervoort, CEO van Donkervoort.

25 GTO's

Met het verkrijgen van de typegoedkeuring komt de officiële introductie van de D8 GTO nog meer in beeld. In april/mei plant de Nederlandse sportwagenbouwer de internationale introductie. Donkervoort levert in die periode ook de eerste Premium GTO's af aan de eigenaren. Van die Premium-modellen zien slechts 25 exemplaren het levenslicht, waarvan er nog twee stuks verkrijgbaar zijn. Vanaf 2014 start Donkervoort met de levering van de reguliere GTO. Verschil tussen de Premium GTO en de reguliere GTO is het motorvermogen. In de Premium-versie levert de 2,5 liter TFSI-vijfcilinder van Audi 400 pk, in de 'normale' GTO 340 pk.