Lifestyle/Culinair
1126248494
Culinair

Recept van de dag: zalmtartaar

Weet je een heel goeie viswinkel? We eindigen de culinaire kerstrace met een zalmsteak tartaar. En het belangrijkste is dan een mooi stuk zalm. Dit snelle, gemakkelijke voorgerecht, waarmee je meer dan goed voor de dag komt tijdens de kerstdagen, kreeg ik nog even door Bart van Olphen aangereikt en die weet alles van vis. En verder? Verder wens ik jullie prachtige kerstdagen.

Nodig voor kerst met z’n tweeën:

•170 gram zalmfilet, zonder vel

•1 sjalot, ragfijn gesneden

•1 bosui, in dunne ringen

•1 eetl olijfolie, extra vierge

•1 eetl kappertjes, eventueel gesneden

•4 zure augurken (cornichons), dungesneden

•4 sprieten bieslook, fijngesneden

•2 takjes dille, fijngesneden

•paar druppels tabasco

•1 eidooier

•zout en peper

Bereiding:

Snij de zalmfilet met een scherp mes in kleine blokjes. Meng de vis met de gesneden sjalot, bosui en olijfolie. Meng dit goed. Meng nu de kappertjes, augurken en kruiden erdoor. Breng op smaak met zout en peper en een paar druppels Tabasco. Meng er tot slot een eidooier door. Lekker met een frisse salade. Voor een meer romige variant vervang je de olijfolie door mayonaise.

En geniet!