Nieuws/Lifestyle
1128903
Lifestyle

Kanye West stelt teleur in de Heineken Music Hall

Kanye West, producer en hiphopster, gaf donderdagavond een teleurstellend verrassingsconcert in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Zoals hij een half jaar geleden nog samen met Jay Z een spectaculaire Watch the Throne-show gaf in het Gelredome, was dit alles behalve knallend.

Negen dagen geleden kondigde de rapper aan naar Nederland te komen waarbij de tickets over de toonbank gingen voor 77 euro per stuk. Misschien een verklaring voor de grote lege plekken in de zaal.

De eerste helft van het concert begon sterk met als openingsnummer Cold (gebaseerd op Cold As Ice van rockband Foreigner).  In het nummer maakte de rapper vorig jaar zijn verliefde gevoelens bekend voor zijn huidige zwangere vriendin Kim Kardashian, die destijds nog een relatie had met een ander. Het nummer werd ondersteund door levensgrote videobeelden van ijsbergen en West weet het publiek, dat voornamelijk uit mannen bestaat, meteen voor zich te winnen.

Ook bij zijn oudere hits Heartless, Flashing Lights en All Falls Down, die duidelijk nog zeer populair zijn bij zijn fans, kwam er veel energie uit de zaal. Bizar eigenlijk want de Amerikaan gaf deze energie totaal niet terug. De in het wit geklede rapper stond zonder band moederziel alleen op het podium, in zichzelf gekeerd, nauwelijks bewegend en met zijn ogen gesloten. In razendsnel tempo werkte hij zijn setlist van ongeveer 15 nummers af waarmee hij de indruk wekte snel naar huis te willen gaan. Halverwege de show stortte het in. De rapper, maar ook het publiek leek er steeds minder zin in te hebben. De nummers werden nog maar zachtjes meegezongen en de rapper kreeg de zaal niet meer los.

Zoals we van West gewend zijn moest hij ook nog even ergens over bitchen nadat hij op de helft van het concert eindelijk de zaal eens goed had bekeken, viel zijn oog op de Heineken logo’s boven de bar. Hij startte zijn relaas: ‘Merken, merken, wie heeft ze uitgenodigd? Ik zie ze links en rechts, maar ik heb ze niet uitgenodigd. Ik wil geen f***ing merken zien.’ Het publiek kon er wel om lachen, maar het was niet waar ze voor kwamen. Ze wilden vermaakt worden, maar daar had deze rapper donderdagavond echt geen trek in.

Na zijn uitbarsting op het podium trok Kanye voor de tweede keer op deze avond een masker over zijn gezicht. Met zijn gezicht verborgen onder het diamanten masker, zong hij een eigen versie van Rihanna’s Diamonds.  Het contact met de fans was nu helemaal verdwenen en de eerste mensen verlieten de zaal.

Met zijn laatste nummer Lost in the World kreeg de wereldster een laf applaus. De rapper verliet na anderhalf uur, zonder een woord gecommuniceerd te hebben met het publiek, het podium. Enkele mensen smeekten nog zachtjes om een toegift, maar de lichten gingen aan en de hiphopliefhebbers verlieten teleurgesteld de zaal.

Aantal sterren (uit 5): 2