Nieuws/Lifestyle
1128945
Lifestyle

Groene strepen op Mini Countryman Dakar-edition

Ter ere van de overwinning in Le Dakar 2013 brengt Mini een speciale editie van de Countryman uit. Hij is eenvoudig te herkennen aan de matzwarte carrosseriekleur en knalgroene striping.

Mond vol

De Mini JCW Countryman ALL4 Dakar Winner 2013. Dat is de officiële naam van de gelimiteerde oplage Countryman. Met zijn matwarte lak en knalgroene strepen is de Mini alles behalve onopvallend. De basis van de speciale uitvoering is een Mini John Cooper Works Countryman met 218 pk en vierwielaandrijving.

 

Raceklaar

Op de deuren staat het nummer 302, het nummer van de winnende rallyauto. Ook staan de namen van de coureurs erbij. Ook in het interieur komen de racekleuren terug. Onder andere in het leer rond de versnellingspook en als rand om de vloermatten. Natuurlijk zitten er ook sportstoelen in de auto. Om het geheel af te maken heeft MINI extra lampen in de grille geplaatst en de auto op 19 inch velgen gezet.

 

Frankrijk

Er komen slechts elf Dakaruitvoeringen van de MINI Countryman en helaas voor ons, niet in Nederland. Ze gaan alle elf naar Frankrijk, het land van Dakar-winnaar Stéphane Peterhansel.