Nieuws/Lifestyle
1129211
Lifestyle

Koenigsegg: Binnen 4-5 jaar verdubbeling productie

Von Koenigsegg verwacht dat de tweede honderd sportwagens van het merk al binnen 4 tot 5 jaar gebouwd worden. Dat is de helft van de tijd die de Zweedse supercarfabrikant voor de eerste honderd stuks nodig had.

Von Koenigsegg

De Zweedse supercarbouwer maakte nu gemiddeld tien auto's per jaar. In de toekomst worden dat er minimaal twee keer zoveel: zo'n 20-25. De oprichter van het merk, Christian von Koenigsegg verwacht dat zijn bedrijf alleen maar gaat groeien. "Binnen vier tot vijf jaar verwacht ik de tweehonderdste Koenigsegg te leveren", zegt hij tegen Autovisie. En de economische crisis? "Zelfs nu zien we dat de verkoop en productie zeer stabiel is. We hebben er nog geen last van ondervonden."

Goud

Op de beurs in Genève schittert de speciale editie van de Agera S, de Hundra. De supercar maakt gebruik van de meest luxe materialen. De auto is helemaal opgetrokken uit carbon en in plaats van normale metalliclak wordt er dit keer eh goud gebruikt voor de details. Zo zijn de gekste dingen goud gekleurd. Van de lak onder de spoiler tot de veren van de motorkap.

 

Hundra

Verdere verschillen met een normale Koenigsegg? De naam. De auto heet officieel de Agera S Hundra. Hundra betekent ‘honderd’ in het Zweeds. Verder is het vooral de opvallende kleurstelling.

 

Verkocht

Het exemplaar dat op de Autosalon van Genève staat is al verkocht. Volgens Koenigsegg gaat hij naar een bijzonder blije klant. Een klant die overigens een rechts stuur wilde.