Nieuws/Lifestyle
1129242
Lifestyle

25 Maal Clubsport voor 25 jaar Wiesmann

Er is er één jarig, hoera, hoera, dat kun je wel zien dat is Wiesmann. Dat vinden wij allemaal zo prettig jaj a, want daarom is er de Clubsport. Hij leve lang, hoera, hoera. Hij leve lang hoera, hoera.

Wiesmann mag 25 kaarsjes uitblazen, want de fabrikant bestaat exact 25 jaar. Om bij dat heuglijk feit stil te staan, is de Clubsport ontwikkeld. Als basis dient de MF4-S.

De Duitse sportwagenfabrikant heeft de speciale editie, waarvan slechts 25 stuks worden vervaardigd, voorzien van uitgeklopte wielkasten en een gemodificeerd front met grotere splitter. Voorts krijgt de sportwagen dagrijverlichting, een rolbeugel, sportstoelen met harnass-gordels, een volledig instelbaar onderstel en een achterspoiler van koolstofvezel. Daar blijft het niet bij. De sportwagen is ook nog eens 20 kg (geen 25 dus) lichter dan zijn bloedbroeder. Dat heeft de autobouwer weten te bereiken door het dak van koolstofvezel te maken, een aangepast remsysteem te monteren, de ramen van polycarbonate te maken en zaken als een airco en audio-installatie te schrappen.  

De auto is geen cadeautje. Hij kost € 193.193,-, exclusief de overheidsdonatie.