Nieuws/Lifestyle
1129302
Lifestyle

De nieuwe crossover van Suzuki: de SX4

De nieuwe crossover van Suzuki heeft zich eindelijk laten zien. Geen S-Cross zoals in eerste instantie werd verwacht, maar gewoon de aanduiding SX4. Dat heeft echter wel gevolgen voor de bestaande SX4.

Aflossen

"In Nederland zal het zo zijn dat deze nieuwe SX4 de huidige SX4 aflost. Maar dat is niet in alle landen het geval. In ongeveer 20 landen gaan de twee modellen naast elkaar gevoerd worden wat betekent dat je straks twee SX4's in het gamma hebt. In Nederland gaat we dat niet doen", aldus de Nederlandse woordvoerder.

Design

Het design van de SX4, die op een geheel nieuw platform wordt gebouwd, is gebaseerd op de S-Cross Concept die in september 2012 op de Autosalon van Parijs werd gepresenteerd. De designers hebben enkele designaspecten behouden, zoals de vorm van de grille en de vorm van de koplampunits. Naast voorwielaandrijving zal de auto ook te bestellen zijn met een i-AWD-systeem.

UPDATE - Suzuki stapt met deze SX4 in het C-segment. De auto komt op de markt met een 1,6 liter viercilinder benzinemotor en een dieselkrachtbron, eveneens met 1,6 liter inhoud. De diesel levert 120 pk en 320 Nm, de benzinemotor 120 pk en 156 Nm. De CO2-uitstoot bedraagt respectievelijk 110 en 125 g/km. Suzuki koppelt de 1.6 benzinemotor standaard aan een manuele vijfbak. De diesel heeft af-fabriek een manuele zestraps transmissie. Ook levert Suzuki een CVT-automaat. De SX4 is 4,3 meter lang en heeft een wielbasis van 2,6 meter. De bagagecapaciteit bedraagt 430 liter. Suzuki bouwt de SX4 in Hongarije in de Magyar Suzuki-fabriek. Hij staat vanaf deze herfst bij de dealers.