Lifestyle/Culinair
1129473950
Culinair

Recept: asperges met champignons, spinazie en sinaasappelsap

Asperges met ei, ham en hollandaisesaus. Lekker, maar met asperges zijn veel meer smakelijke bereidingen mogelijk. Wat dacht je van het witte goud met sinaasappel?

Nodig: 1½ kilo asperges, sap van een sinaasappel, 600 gr spinazie, 250 gr champignons, 1 sjalot, 30 gr boter, 2 blaadjes basilicum, 1 el bieslook (fijngesneden), 2 el olijfolie, 1 el sherry-azijn

Bereiding: Kook de asperges 10 minuten in water en laat ze uitlekken. Verwarm boter en fruit hier de gesnipperde sjalot in, bak er de champignons in en voeg de asperges toe. Ga door totdat de asperges aan de buitenkant iets knapperig worden. Nu mogen de gescheurde blaadjes basilicum eroverheen, samen met de bieslook. Houd het geheel lauwwarm.

Verwarm de olijfolie heel licht en klop er sinaasappelsap en sherry-azijn door. Roerbak de spinazie op hoog vuur en stop direct als je het een beetje ziet slinken.

Leg hier de asperges en champignons overheen, besprenkel ruim met sinaasappelsap en serveer met knapperige broodjes, besmeerd met lichte kruidenkaas.