Nieuws/Lifestyle
1130402
Lifestyle

Fisker: "Te veel EV's voor te weinig kopers"

De markt van elektrische auto's is te klein. Uiteindelijk bieden er teveel merken elektrische modellen aan, terwijl de groep kopers te klein is, zo heeft Henrik Fisker, topman van Fisker Automotive, gezegd tijdens de Economic Club of Chicago.

'Markt plug-ins groter'

"Op de markt van elektrische auto's is mijn voorspelling dat autofabrikanten te veel modellen hebben voor te weinig kopers. De reden daarvan is dat iedere grote autobouwer een elektrisch model in het gamma opneemt, vaak om de gemiddelde emissiewaarde van het complete modellenprogramma te drukken. Met plug-in hybrides is het aanbod beperkter. Ik denk ook dat die markt groter is. We willen graag in een segment blijven waar er minder concurrentie heerst", aldus Fisker. De topman wil hiermee zeggen dat het merk geen brood ziet in volledig elektrisch aangedreven modellen. Overigens bestaan er ook geen plannen voor het uitbrengen van een Karma met alleen een brandstofmotor. Die bestaat overigens al, maar dan in de vorm van de Destino en die is niet van Fisker zelf.

Wanneer de productie van de Fisker Karma weer wordt hervat is nog niet duidelijk. Henrik Fisker heeft het over 'binnenkort'. De productie van het model ligt nu al zo'n zeven maanden stil. Inmiddels staat de productieteller van de Karma op iets meer dan 2.000 units.