Nieuws/Lifestyle
1130849
Lifestyle

McLaren P1 knalt met 916 pk

Het langzaam vrijgeven van de details van de McLaren P1 gaat rustig door en deze keer is er belangrijke informatie naar buiten gebracht: het vermogen. De supercar perst een gecombineerd vermogen van 916 pk en 900 Nm uit zijn hybride aandrijving.

Het merendeel van dit vermogen komt uit de 3,8-liter V8 die is voorzien van twee turbo’s. Deze krachtbron levert 737 paardenkrachten en is gekoppeld aan een lichtgewicht elektromotor die de overige 179 pk produceert.

Elektrisch

De McLaren is in E-mode ook volledig elektrisch te rijden. Dat houdt de supercar ongeveer tien kilometer vol. Het gebruik van de elektromotor zorgt er ook voor dat een de CO2-uitstoot van de P1 onder de 200 gr/km blijft.

Batterij

De batterij van het hybridesysteem weegt 96 kilo en wordt voornamelijk gevoed door de motor. Toch is deze accu ook in twee uur op te laden met een plug-in oplaadsysteem. Deze oplader kan in het bagagecompartiment worden opgeslagen, maar kan ook thuis worden gelaten om gewicht te besparen.

DRS

De P1 krijgt ook een Drag Reduction Systeem (DRS) zoals in de Formule 1. De achtervleugel kan bij hoge snelheid op een recht stuk in een andere hoek worden gezet, waardoor de luchtweerstand met 23 procent vermindert. Het DRS deactiveert zodra de knop wordt losgelaten of de rem wordt aangeraakt.