Nieuws/Lifestyle
1131056
Lifestyle

Een Bugatti met Suzuki-DNA

Supercars hebben vaak één nadeel; de prijs. Vandaar dat een aantal creatievelingen op de wereld hun eigen auto omtoveren in hun droomauto. Afhankelijk van budget is het mogelijk een identieke model na te maken, al blijft het onderhuids nog steeds een 'normale auto'. Een voorbeeld van zo'n replica is deze 'Bugatti'.

Suzuki Swift

Deze 'Bugatti Veyron' is gebaseerd op een Maruti Esteem; in Europa ooit verkocht als Suzuki Swift. Onder de motorkap huist een 1,3 liter benzinemotor met 85 pk. Heel wat anders dus dan de 1.001 pk sterke krachtbron uit de échte Bugatti. Het is een creatie van het uit India afkomstige SF Carz. De makers hebben goed gekeken naar de échte Veyron. Zo heeft de Maruti dezelfde grille, zijn er aan de zijkant luchtinlaten gecreëerd, is er aan de achterzijde een flinke spoiler geplaatst en is er zelfs gedacht aan een Bugatti-motorafdekplaat.

Goedkoper

Binnenin zijn er andere stoelen gemonteerd en een ander sportstuur. De rest blijft ongewijzigd. Het resultaat is een wat gedrongen auto. Een voordeel, hij is veel goedkoper dan een échte Bugatti Veyron. Die kost in Nederland 1,8 miljoen euro, zonder belastingen. Dan ben je met zo'n Suzuki wel wat goedkoper uit. En mensen kijken je waarschijnlijk net zoveel na als bij een échte Veyron.