Lifestyle/Culinair
113494134
Culinair

Recept: Wilde ganzenborst in gerookt spek

Zin om eens lekker uit te pakken in de keuken? Wat dacht je van dit recept: wilde ganzenborst in gerookt spek.

Nodig voor 2 personen:

2 ganzenborsten, 8 plakken gerookt ontbijtspek, 2 eiwitten, 200 g oesterzwam, 100 g tomaat, 2 glaasjes rode port, boter

Voor de garnering:

8 Kaapse kruisbessen, 8 frambozen, 8 bramen, rodebietenscheuten, waterkers

Bereiding:

Ontdoe de filets van vel, vet en eventueel vlies en smeer in met los geklopt eiwit. Wikkel dunne plakjes gerookt spek om de filets. Bak de filet lichtbruin aan (rondom ongeveer 10 minuten), bak dan de oesterzwammen en plakjes tomaat mee (5 minuten), blus het geheel af met rode port en gaar nog 5 tot 10 minuten na. Houd er rekening mee dat de gans bij te lang garen droog kan worden.

Garneer met de vruchten rondom, met rodebietenscheuten boven op de filet en de waterkers erbovenop.

Dit recept is afkomstig van wildplaza.com