Lifestyle/Culinair
1136708034
Culinair

Recept van de dag: peertjes uit de oven

O jee, dit dessert kan vandaag de dag echt niet meer, voor de kinderen dan, maar mocht je een groot kind zijn, of wanneer de kinderen al groot zijn. Het recept komt van Maaike van Heusden. Ze schrijft: “Hierbij een herfstrecept dat ik lang geleden uit een Frans tijdschrift heb geknipt. Le dessert, une douceur d’enfance.”

Voor 6 personen:

•6 peren

•1 sinaasappel

•6 sneetjes wit brood gehalveerd

•2 eieren

•2 dl melk

•60 gr boter

•100 gr poedersuiker

•2 dl droge witte wijn

Bereiding:

„Rasp de schil van de sinaasappel en pers uit. Meng de boter met de rasp, het sap en de poedersuiker tot een homogeen mengsel. Schil de peren en bestrijk ze met de helft van de oranjeboter en zet ze in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 gr. Zet de peren 30 minuten in de oven en bestrijk ze regelmatig met de oranjeboter.

Meng gedurende deze tijd in een diep bord de losgeklopte eieren met de melk, een lepel poedersuiker en wat kaneel. Haal het brood hierdoor en bak aan twee kanten bruin.

Haal de peren uit de ovenschaal. Voeg de warme witte wijn toe aan de jus in de ovenschaal, zeef het in een pan en laat het drie minuten inkoken. Klop van het vuur af de rest van de oranjeboter tot de saus dikker wordt.

Schik op een bord een peer met wat saus en twee stukjes brood met suiker en kaneel.

Serveer warm of koud, eventueel met een bolletje vanilleijs. Ik hoop dat ik het goed heb vertaald anders wordt het ‘une catastrophe’. Bon appetit, Maaike van Heusden.”

Maaike, het leest in ieder geval heerlijk.