Nieuws/Lifestyle
1138618
Lifestyle

Kopers Morgan 3 Wheeler onzeker over rij-eigenschappen

Morgan komt met een speciale rijtraining voor de kopers en bezitters van de driewielige 3 Wheeler. Naar nu blijkt moeten de klanten van de driewieler enorm wennen aan de rijkarakteristieken van het nieuwste Morgan-model. De auto wordt al ruim een jaar gebouwd.

Handelbaarheid

De Engelse autobouwer heeft speciaal voor de rijtraining een nieuw bedrijf opgericht, dat de een-op-een cursus gaat verzorgen. “De 3 Wheeler rijdt niet zoals een gewone auto. De acceleratie en de vertraging zijn fenomenaal en dat gekoppeld aan de handelbaarheid van de auto en het motorgeluid maken het rijden in de 3 Wheeler tot een bijzondere ervaring. Echter, de 3 Wheeler is zo uniek, veel kopers beschikken niet over de ervaring of het vertrouwen om het maximale uit de auto te halen”, legt Colin Terry, Managing Director of 3 Wheel Drive uit.

Introductie

De klanten en geïnteresseerden krijgen eerst op de Morgan-fabriek in Malvern Link een korte introductie over de auto zelf. Daarna gaat het duo de weg op. Deelname aan de training is kostenloos. Vooralsnog is de mini-opleiding alleen voor Engelse bezitters en liefhebbers. Later in 2013 komt ´het vasteland´ aan de beurt.

Ingeruild

In Nederland heeft importeur BV Nimag al verschillende exemplaren van de 3 Wheeler afgeleverd. Het eerste exemplaar is alweer ingeruild en staat met 1.500 km op de teller in Vianen te koop.