Nieuws/Lifestyle
1138884
Lifestyle

Voorruit voor KTM X-Bow GT

Tijdens de Autosalon van Genève presenteert het Oostenrijkse KTM een nieuwe versie van de X-Bow (spreek uit als crossbow). Dat model luistert naar de naam X-Bow GT, zo laat de woordvoerder aan Autovisie weten.

Windscherm

Groot verschil ten opzichte van de huidige X-Bow is dat het model een voorruit krijgt. "Hij krijgt geen afneembare hardtop en is het ook géén coupé", aldus de woordvoerder in gesprek met Autovisie. Meer details wil KTM nog niet vrijgeven. Vrijwel zeker krijgt de auto ook portieren. Momenteel dient er over de carbon monocoque gestapt te worden om plaats te nemen in de tweezitter. KTM richt zich met de GT meer op comfort. Een helm is door de toevoeging van een voorruit in ieder geval niet meer nodig.

Vorig jaar

Dat KTM een nieuwe versie van de X-Bow zou presenteren in Genève werd vorig jaar augustus al duidelijk. Destijds werd er eveneens gesproken over het gebruik van een 2,5 liter Audi-vijfcilinder in de X-Bow, maar daar laat het merk geen details over los. Vorig jaar verkocht KTM meer dan 80 auto's.