Nieuws/Lifestyle
1138911
Lifestyle

Autonome Lexus in Las Vegas

De Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas is niet bepaald een feestje met een hoog autogehalte. Toch presenteert Lexus er een auto. Het gaat om een autonome Lexus LS die, zoals je verwacht na het lezen van het woordje 'autonome', zonder bestuurder kan rijden.

Detectie

De Lexus LS heeft verschillende zaken aan boord om zichzelf te kunnen redden op het wegdek. De auto beschikt over een onboard radar en, video-apparatuur. De camera's en radarsystemen zijn slim genoeg om stoplichten, voetgangers, rijstroken en andere voertuigen te detecteren. De verkeerborden worden al met een afstand van 150 meter gespot. Naast een volledige autonome functie is het overigens ook mogelijk om als bestuurder zelf te rijden.

Google

Diverse bedrijven zijn al bezig met de ontwikkeling van autonome auto's. Denk aan Google die al geruime tijd diverse Priussen aan het testen is op autonome rijeigenschappen. Het doel van Lexus is om een systeem te ontwikkelen dat slim genoeg is en functioneert als co-piloot om zo een bijdrage te leveren aan een veiliger rijgedrag van de bestuurder.

Het laatste nieuws en de nieuwste video's nu ook 24/7 te volgen via de Autovisie nieuws-app voor iPad. Download 'm nu in de App Store.