Nieuws/Lifestyle
1139423
Lifestyle

Ook opfrisbeurt Jeep Grand Cherokee SRT

Net zoals de reguliere versie van de Jeep Grand Cherokee krijgt ook de SRT-uitmonstering een opfrisbeurt.

Scherper

Het uiterlijk van de SRT is nog scherper dan doorheen. Het front kenmerkt zich door een grille voorzien van een zwarte tint, koplampen met led-techniek en agressiever bumperwerk. Aan de achterzijde bespeuren we eveneens lichtunits met led-lampen. Binnenin is vanaf nu een nieuw 8,4 inch touchscreen te vinden. Op dat scherm zijn diverse 'SRT-zaken' af te lezen. Denk aan performance-gegevens, rondetijden, laterale krachten en meer. Met een ingebouwd 3G-netwerk kunnen de gegevens direct worden gedeeld op internet. Er kan voor het meubilair gekozen worden uit twee ledersoorten: Torque of Sepia. Meer kleurkeuze is er voor het exterieur: Billet Silver, Bright White, Brilliant Black, Deep Cherry Red, Granite, Maximum Steel en Redline.

Eco Mode

De SRT-versie maakt als vanouds gebruik van een 6,4 liter Hemi V8-motor met liefst 470 pk en 630 Nm. Meer dan genoeg power voor een sprinttijd van slechts 4,8 seconden naar de honderd km/h. De topsnelheid bedraagt 257 km/h. Voorheen koppelde Jeep een vijftraps automaat aan de SRT-uitvoering. Die maakt nu plaats voor een achttraps automaat (8HP70). De versnellingsbak bedient de bestuurder naar wens handmatig met peddels aan het vernieuwde sportstuur. Jeep voorziet het model ook van een heuse Eco Mode. Daarmee worden vier cilinders uitgeschakeld en past de transmissie het schakelgedrag aan. In tegenstelling tot deze Eco-modus is het model ook voorzien van een nieuwe launch control-knop waarmee alle zaken van de Grand Cherokee SRT op scherp worden gezet. De motor, transmissie, aandrijflijn, stabiliteitscontrole en ophanging springen dan in tandje 'sportief'. In de zogeheten Track Mode gaat 70 procent van de aandrijving richting de achterwielen. Hierdoor wekt Jeep de indruk met een achterwielaangedreven auto op pad te zijn, terwijl de SUV toch is voorzien van AWD.

Detroit

Jeep bouwt de SRT-versie in de Jefferson North Assembly Plant in Detroit waar de Grand Cherokee-modellen al sinds 1992 het levenslicht zien. De SRT komt begin dit jaar op de markt voor een nog onbekende prijs.