Nieuws/Lifestyle
1139424
Lifestyle

Opfrisbeurt Jeep Grand Cherokee is niet 'Grand'

Jeep pakt op de autoshow van Detroit groots uit. Niet alleen debuteert er de vernieuwde Compass en opgefriste Grand Cherokee SRT, ook de reguliere versie van dat laatste model gaat onder het mes.

Het uiterlijk van de Jeep Grand Cherokee is niet heel ingrijpend gewijzigd. Het front kent een andere grille, smallere lichtunits met led-techniek en ander bumperwerk.

De verrassingen van de vernieuwde Jeep Grand Cherokee zijn voor Amerika groter dan voor Europa. Op 'ons' continent kenden we het model namelijk al met dieselmotor. De Amerikaanse koper kan nu voor het eerst kennismaken met een Grand Cherokee met dieselmotor. Dat wordt de 3,0 liter EcoDiesel V6-motor met 241 pk en 570 Nm. Dezelfde motor werd al geleverd in de vorige Grand Cherokee, alleen dan met 550 Nm. "Die 20 extra Newtonmeters zijn het gevolg van de nieuwe achtraps automaat", aldus de woordvoerder. De transmissie wordt zowel gebruikt voor de 3,0 liter EcoDiesel V6-motor met 241 pk als voor de 3,6 liter V6-benzinemotor met 286 pk en voor de SRT-uitmonstering. In de VS levert Jeep ook nog de 5,7 liter Hemi V8-motor met 360 pk die eveneens is gekoppeld aan de achtbak. Nieuw is een zogeheten Eco Mode waarmee in V8-modellen vier cilinders worden uitgeschakeld. In de Grand Cherokee met zes cilinders past het systeem de luchtvering en de rijhoogte aan en wordt het karakter van de transmissie aangepast.

De opgefriste Jeep Grand Cherokee arriveert dit voorjaar bij de Nederlandse dealers. Prijzen volgen in een later stadium.