Lifestyle/Culinair
1142046243
Culinair

Dagrecept: Tagliatelle al ragù alla Bolognese

Ik stuitte laatst op zo’n leuk boek: Een kleine geschiedenis van pasta, geschreven door Luca Cesari (Uitgeverij Ambo Anthos). Hierin komen beroemde pastagerechten voorbij, waaronder de pasta alla Bolognese. Het gaat hier eerder om een vleessaus dan een tomatensaus. Ze hebben het in Bologna dan ook over ragù alla Bolognese, die eet je met tagliatelle, niet met spaghetti. Dit recept is een variant op die ragù.

Verhit de boter en olie in een pan met dikke bodem. Bak de knoflook 1 minuut en haal eruit. Voeg de pancetta toe en bak dit 5 minuten terwijl je roert. Dan kunnen de ui, wortel, bleekselderij en laurierblad erbij, laat 10 minuten pruttelen tot ze zacht worden. Voeg dan het gehakt toe en bak dit op hoog vuur bruin. Daarna is het tijd voor de tomatenpuree, bak dit 2 minuten mee en voeg een beetje geraspte nootmuskaat toe, evenals de runderbouillon en wijn. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag laat het zo’n anderhalf uur sudderen. Tussendoor giet je telkens wat melk erbij tot je alles hebt gebruikt. Als de ragù genoeg is ingedikt, maar wel nog ’vloeit’, kan het vuur uit. Serveer hem met tagliatelle en garneer met geraspte Parmezaan.

Nodig voor 4 personen:

- 350 g rundergehakt

- 50 g boter, 2 el olijfolie

- 1 teen knoflook

- 75 g pancetta

- 1 wortel en 1 ui

(beide fijngesneden)

- 1 stengel bleekselderij

(fijngesneden)

- 2 el tomatenpuree

- 125 ml rode wijn

- snufje nootmuskaat

- 1 laurierblaadje

- 125 ml volle melk

- 125 ml runderbouillon

- 400 g tagliatelle

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop