Lifestyle/Culinair
1145833735
Culinair

Recept van de dag: tartaar met zoete ui

Gaan we nou één dag in het jaar sentimenteel doen? Vandaag eten we geen dieren? Nou, je kent me inmiddels wel, dus je krijgt van mij een recept voor heerlijk tartaartje. Dan doen we morgen weer vis. En maandag weer vegetarisch. Ga naar de slager, voor vlees ga je naar de slager, gek hè, en haal wat tartaar. Thuis ga je dat tartaar aanmaken, beetje mosterd, beetje worcestersaus, eitje, paar druppels rode tabasco, een heel fijngesneden uitje. En dan meng je dat en je vormt er tartaartjes van. Leg in de koelkast.

Nodig voor twee personen:

• 300 gr tartaar

• 1 eetl mosterd

• 10 druppels worcestersaus

• 5 druppels rode Tabasco, of meer naar smaak

• 1 ei, klein

• 1 sla-uitje, heel fijngesneden (fijner)

• 2 flinke uien, in dunne ringen

• 3 eetl port

• 3 eetl sherryazijn

• 1 eetl mosterd

• 1 eetl bruine suiker

Bereiding:

Ga de kat aaien en de goudvissenkom schoonmaken en dan de uien schoonmaken. In ringen, halve ringen mag ook. Klont boter in de pan. Zet de uien op, langzaam, zachtjes. Langzamer, nog zachter! Dat mag best een half uur duren. Doe er een scheut port bij, evenveel sherryazijn, een klein beetje mosterd en wat bruine suiker. Laat nog even staan, laat indikken, laat haast stroperig worden.

Dan de tartaar in wat boter bakken. Drie minuten aan iedere kant.

Serveer met een dot van die heerlijke ui erop. Na het eten de hond extra lang uitlaten. Is je karma ook weer gered.